8 Nisan 2016 Cuma

TESETTÜRLÜ KADININ DOLABINDA OLMASI GEREKENLER

Güzel bir bahar gününden herkese merhaba :) bugün yeni kapananların ve tesettürlü kadınların dolabında olması gerekenlerden bahsetmek istedim. Yeni kapanan kişilerin aklında hep nasıl giyinmeliyim?  Eşarp yada şal nasıl bağlanır? Kombin nasıl yapılır? Neler almalıyım? Vs soruları oluyor genellikle. Bende size yardımcı olabilmek adına dolabınızda olması gerekenlerin listesini hazırladım :)

SİYAH ŞAL




Eşarp bazen uğraştırabiliyor o yüzden acil bir yere giderken çok fazla uğraşmadan örtebilirsiniz. İllaki siyah olacak diye bir şey yok tabi ama öncelikle almanız gereken siyah çünkü çok fazla kıyafetiniz olmadığı için tüm kıyafetlerinize uyum sağlar.

BONE


Olmazsa olmaz bone bence. Yanlız sadece siyah bone almazınızı öneririm renkli boneler bana çok tuhaf geliyor sevmiyorum tabi sizin hoşunuza gidiyorsa uyumlu eşarplarınızla kullanabilirsiniz :)

ÇENGELLİ İĞNE VE TOPLU İĞNE



Eşarbızın uzun süre bozulmadan durması için :)


EŞARP


Şal rahattır güzeldir ama güzel bir eşarbada ihtiyacımız var. Yanlız yeni kapandıysanız ipek eşarplardan uzak durun zira önü kolay kolay düz durmayıp kaydığı için sizi çileden çıkartır :) onun yerine twill tafta yada şal eşarplar kullanın.


ETEK


Tesettüre yeni girsiyseniz bir olmazsa olmazımız tabiki etek :) her kıyafetle uyum sağlaması için mor yada siyah rengini tercih edebilirsiniz.

GÖMLEK


Eteğinize uyum sağlayacak tabiki bir gömleğede ihtiyacımız var elbette. Krem beyaz vs açık renklerde olursa daha iyi olur sizin açınızdan :)

ELBİSE


Davetler özel günler vs. için güzel bir elbisede olması gerekiyor tabiki :)

ÇANTA



Çanta benim en sevdiğim aksesuarlardan biri çanta :) dolabınızda mutlaka olması gerekiyor. Çanta kullanmayı sevmeseniz bile bazen davet düğün vs gibi yerlerde ihtiyaç duyulabiliyor.

TOPUKLU AYAKKABI



Her kadının dolabında olması gereken sade siyah topuklu ayakkabı. Davetlerde kurtarıcınız olabilir.


FERACE


Özellikle fermuarlı feraceler çok pratik oluyor dışarı çıkarken ne giysem diye düşündürmüyor sizi. Davetsiz misafir geldiğinde yada kapı çaldığında üstünüz müsait değilse giyin feracenizi çıkın :)

Sizin için diğer hazırladığım tavsiyelerim için BURAYA eşarbın önünün düz durması için pratik yöntemim içinde BURAYA tıklayabilirsiniz :)

Cumanız mübarek, gününüz güzel olsun inşAllah :)
Hoşçakalıın...

4 yorum:

  1. Çok yardımcı oluyor. Şal bağlama hakkında videonuz var mı ?

    YanıtlaSil
  2. şal bağlama ile ilgili de videonuz var mı acaba ??

    YanıtlaSil
  3. Kızlar şal bağlama ile ilgili videom yok ama ilerleyen günlerde belki çekebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba yazinizi zevkle okudum ve çok sevdim :) Ilham verdiniz tesekkür ederim,

    Kapalı kıyafetler edinmek isteyince acaba ilk önce nereden başlamalıyım sorusu hepimizin aklına geliyor bu yüzden oldukça iyi yönlendirmişsiniz:)
    Daha yeni yeni basladim kapalı giyinmeye, Sevmedigim eledigim çok kiyafet oldu bu arada,
    bu süreçte ise su siteden oldukça yararlaniyorum bir bakin derim mutlaka;
    https://www.tarz2.com/
    Ikinci el sitesi ama digerleri ile kiyaslayip tercih ettigim bir sitedir inceleyince demek istedigimi anlayacaksiniz :) Ayni zamanda bagis seçenegi de mevcut tabii TOÇEV ile ortaklasa çalisiyorlar…
    Bu benim nacizane önerimdi bir bakin derim :)
    Yeni yazilarinizi ve görüslerinizi merakla beklemekteyim, sevgilerimle :***

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :) Not: spam ve reklam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.