16 Ocak 2015 Cuma

YENİ KAPANANLAR İÇİN TAVSİYELER

Selamünaleyküm, yeni kapananlar yada bilmeyenler için eşarp ve şal bağlama hakkında bir kaç tavsiye vermek istedim. Ben kapanalı nerdeyse 2 yıl oldu ve kapandığımda hiç bir konuda fikrim yoktu ilk kapandığımda şal ile kapanmıştım eşarp yapamadığım için sizde öyle yapabilirsiniz eğer eşarp örtmek istiyorsanız. Burda önemli olan şal yada eşarp kullanmanız değil örtünürken omzunuzu ve yakanızı örtmektir unutmayın.






 Öncelikle eşarp seçiminiz çok önemli. İpek vb. kaygan içerikli eşarbları ve şalları kullanmamalısınız. Çünkü sürekli kayar önü düz durmaz ve saatlerce uğraştırır onun yerine Twill ve Polyester eşarplar kullanın.

Eşarbın ve şalın güzel görünmesinde önemli bir unsur ise saçınızı tam ortadan bağlamanız sıkı ve fazla kabarık olmayan bir topuz  yapmanızdır. Eğer saçınız kısa ise topuz tokaları kullanabilirsiniz yada topuzlu bone.
                                                
Eşarbınızın önü düz dursun istiyorsanız eşarbınızı önceden elinizde ayarladıktan sonra başınıza yavaş yavaş değil bir anda koymalısınız eğer eşarbınız kaygan bir yapıya sahipse ve önü bir türlü düz durmuyorsa kapı bandı süngerlerini kullanabilirsiniz.

Eşarbınızı düzgün bir şekilde iğnelerken olabildiği kadar az iğne kullanın. Çengelli iğne ve kalın toplu iğneler kullanmayın çünkü bunlar eşarbınızı delebilir ve yırtabilir. Onların yerine eşarp mıknatısı kullanın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Anlamadığınız bir yer olduysa ve sormak istediğiniz bir şey varsa yorum kısmından sorabilirsiniz. :)

26 yorum:

  1. Eşarp yapmak zor ve özellikle de ön kısmı pek fazla durmuyor. Iyi ki bu postu okudum çünkü kapı bandı süngerini öğrenmiş oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eşarp şala göre biraz uğraştırıyor. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  2. blogunuz çok hoşuma gitti..bana da beklerim
    http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. bi de bazı postların ve instagram hesabın açılmıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu ve instagram hesabımı güncellemiştim o bölümleri unutmuşum yaptım tekrar. :)

      Sil
  4. Madem konuyu açmışsınız benden de bir tavsiye hemen çok kıyafet tunik falan almayın kızlar, çünkü bir önceki hafta giydiğinizin daha uzununu daha bolunu daha az dikkat çekenini arıyorsunuz.Yavaş yavaş düzün dolabınızı :)

    Blogunu sevdim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Benden de bir tavsiye bazı bol gelen pantolonlarımı dikkatlice söküp uzun etek tarzı kıyafetler hazırladım..Kaprilerimide eteğe çevirdim çizmeyle mus çorapla giymek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel fikirmiş :) tavsiyen için teşekkürler :)

      Sil
  6. Kapi bandini nasil koyuyorsunuz anliyamadim yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşarbı ikiye katlarken arasına koyuyorsunuz eşarbı bantla beraber tutup başınıza koyup ayarlıyorsunuz.

      Sil
    2. Teşekkürler son bisey daha sorayim uzunluk olarak ne kadar olucak bandin

      Sil
    3. Ben 30 40 cm yeterli diye düşünüyorum tahminen kısa yada uzun gelirse yine yüz boyutunuza göre ayarlayabilirsiniz. Yanlız kapı bandını kullanmadan önce ortasından kesip inceltmenizi öneririm yada siz nasıl isterseniz.

      Sil
    4. Çok tesekkur ederim ;)))

      Sil
  7. Önceden çok açık giyinen biriydim. Bu yıl da, imam hatipte 2. yılım olcak. Oradaki tüm arkadaşlarım neredeyse kapalı. Bana da birden bi heves geldi ve kapanmak istedim. Şu an 3 tunik aldım. Ama içimde bir korku var. Bidaha açılmak isterim diye çok korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yeni kapanacağım, bende imamhatipe gidiyorum. inşallah hakkımızda hayırlısı olur :)

      Sil
  8. blogunuzu çok beğendim benim bloğumada beklerim

    www.tesetturnotlari.blogsot.com

    YanıtlaSil
  9. blogunuzu çok beğendim benim bloğumada beklerim

    www.tesetturnotlari.blogsot.com

    YanıtlaSil
  10. Kizlar ben bugun kapaniyorum lutfen yardimci olun ne almaliyim

    YanıtlaSil
  11. bende kapanmak istiyorum ama soru işaretleri kafamda o kadar çokki yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  12. bende kapanmak istiyorum ama soru işaretleri kafamda o kadar çokki yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttaki yorumu sana cevap olarak yazacaktım

      Sil
  13. Kafandaki soru işaretleri neden var bilmiyorum ama ben de 15-20 gün sonra kapanacagim uzun tunikler giyebilirsin
    Dantelli şık etekler giyebilirsin
    Bol uzun gömlekler giyebilirsin
    Ince uzun elbiseler giyebilirsin
    Dantelli şallar takabilirsin
    Bence bir kapalı da çok güzel olabilir. Ama illa kafanda ya tekrar açilirsam diye bir soru işareti varsa bayramdan sonrası ideal.Hem hevesini de almış olursun. ☺

    YanıtlaSil
  14. Çok beğendim açıkcası . peki bunu soğuk havalar için polar kumaşa uygulayabilir miyiz ? Örnek http://www.ismarketim.com/baskili-ve-nakisli-polar-sal bu linkteki olmasını istiyorum . Ama ense ve sırt kısmını da tam kapatsın istiyorum . Yardım edebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben de yeni kapanmak isteyenlerdenim ve çok az kaldı 2 haftaya kadar kapaniyorum ve oylee mutluyum ki anlatamam sadece biraz heyecan mi desem korku mu desem içinde ona benzer birşey var ama aben hazır hissediyorum çok düşündüm çünkü ve bu sene basılmış sadece nasıl giyinecegimi bilemiyorum nasıl giyinmeliyim yardim eder misin iz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni kapananlar genellikle tunik pantolon giyerler. Bende ilk kapandigimda tunik pantolun giyiyordum ama zamanla biraktim bu sekilde giyinmeyi cunku dinen uygun degil pantolon diymek. Evdeyken yada davete giderken etek & bluz kombini yapabilirsin esarp orteceksen twill esarp kullan sal kullanacaksan tafta kullanabilirsin. Disariya cikarkende ferace yada pardesu giyebilirsin. ama yok rahat edemem aliskin degilim dersen bol pantolon ve uzun tunik giyebilirsin alisana kadar. Rabbim kolaylik versin sana insallah :)

      Sil

Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :) Not: spam ve reklam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.