26 Şubat 2015 Perşembe

MUTFAK İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

Selamün Aleyküm :) yemek yapmayı hepimiz severiz öyle değil mi? Ama bazen ya çok tuzlu olur yada çok az yada bir türlü kıvamını tutturamayız bu yüzden zaman zaman bazı pratik çözümlere ihtiyaç duyarız işte mutfakta bize faydalı olacak faydalı bilgiler...



Sağlığınız için kızartma yaparken teflon tava ve tencerelerde yanlızca tahta kaşık kullanın. 

Soğan soyarken gözünüzün yaşarmaması için soğanı soyduktan sonra ikiye ayırın ve yıkayın acısı gider.

Sarımsağı daha hızlı soymak için sarımsağın üstüne bıçağın düz tarafıyla hafif ezin kolay soyulur.

Patates yemeği yapıyorsanız suyuna bir kaşık kadar sirke katın bu şekilde patateslerin rengi altın sarısı olacak hem de lezzetlerine lezzet katacaktır.

Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin. 

Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmez.

Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini korur.

Makarna için hazırlanan haşlama suyuna bir miktar ekleyeceğimiz sıvı yağ, makarnanın taşmasını ve bir birlerine yapışmasını önler.

Yumurtanın çatlamaması için haşlama suyuna bir kaç kaşık sirke ilave edin o şekilde yumurtanın çatlama riski azalacaktır.

Zeytinyağlı yemekler pişerken içerisine bir miktar şeker atarsanız daha lezzetli olmalarını sağlarsınız. Ayrıca zeytinyağlı bir yemeğin pişme esnasında ve piştikten sonra soğuyana kadar kapağının açılmaması gerekir.

3 yorum:

  1. Güzel ve önemli ipuçları olmuş. teşekkürler...

    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/2015/02/dresslinki-kesfedin-discover-dresslink.html

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, blogunuzu çok beğendim ve takibe aldım bana da beklerim.
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :) Not: spam ve reklam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.