1 Ekim 2017 Pazar

ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

Herkese tekrardan merhabalar :) havaların yavaştan soğumasıyla bakliyat yemeklerine daha çok sarmış bulunmaktayım :) blogada tarifi koymasam olmazdı.. buyrun size lezzetli bir etli kuru fasulye tarifi..




Malzemeler
  • 2 su bardağı fasulye (geceden ıslatılmış)
  • 200 gr tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Öncelikle geceden ıslattığınız fasulyeleri yıkayıp, süzün. Tencereye alıp, üzeri bir parmak geçecek kadar su ekleyip, yaklaşık 15-20 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereye sıvı yağı ekleyip, kızdırın. Etlerinizi iyice kavurun ve yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri de ekleyip, tekrar kavurun.Sonra salçayı ve baharatları ekleyip, karıştırın. Ardından fasulyelerinizi de ekleyip, yaklaşık 3-4 dk kadar kavurduktan sonra üzerini geçecek şekilde suyunu ekleyin. Tuzunu da ayarlayıp, kısık ateşte yaklaşık 35 – 40 dk pişirin. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :) Not: spam ve reklam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.